luni, 26 octombrie 2015

Prostituția umană

Astăzi discutăm despre prostituție. Și nu mă refer la sex contra unei sume de bani, activitate simplă,
de troc cu beneficii de ambele părți, ci aduc în peisaj prostituția umană. E omul care pentru a-și urmări un interes  se preface, mimează ceva.. prietenie, iubire, încredere, sentimente frumoase la bază, dar folosite în mod fraudulos. Diferența dintre prostituția practicată prin sex și cea umană e ca în cea de-a doua ipoteză tot timpul cineva iese pe minus și cineva pe plus la final.
Văd prostituție omenească peste tot.  De la cazul femeii care se mărită pentru a avea o mașină mai bună și o casă mai mare cu un libidinos, la angajatul care  își “scuipa” colegii în ochii șefului pentru a se ridica în funcție sau la femeia și mai nou bărbatul care profitând de farmecul personal face rost de mai multe contracte.
Recunosc că inevitabil și eu poate mi-am lăudat mama cândva pentru că îmi doream mult un anume cadou sau am zâmbit profesorilor cu speranța că totuși nu îmi vor da cele mai grele subiecte la un examen de drept, dar de la asta până la ați confunda viața cu un scop pentru care să încerci să fi fals constant mi se pare dureros.
Situații in viață sunt și vor fi cu siguranță și adevărul dureros e ca până la urmă toți avem un preț.  S-a dus generația care se lăsa răstignită pe cruce pentru un crez și o demnitate și  îmi asum evoluția atât cu perfecțiunile cât și imperfecțiunile ei. Dar cred că ceea ce ne diferențiază până la urmă este răspunsul la intrebarea “Care este pretul tau?”
Pentru că una e ați vinde sinceritatea pe o sumă de bani și alta esă o faci  pentru suma de bani necesară salvarii vieții copilului tău.
Am auzit recent un caz în care cineva omorâse pentru 15 lei. Cred că nu e cazul de polemici privind diferența între oligofren și om normal. Prostia e o boală și trebuie tratată, nu judecată.
Vorbesc de lucruri mărunte, compromisuri pentru servicii, multe, dese și mărunte care te fac la finalul zilei când te uiți în oglindă să nu te mai recunoști. Alea te mănâncă de viu, dacă ai un gram de moralitate, pentru că există și varianta ca hrana ta, respectiv serviciul primit în mod fraudulos să te facă să pierzi aceste detalii, o vreme.
Prostituția făcută la scară măruntă te afectează în primul rând pe tine pentru că accepți ideea de sacrificiu/”mă prefac că te plac” pentru a obține ceva ce poate meriti și cu puțină muncă și o poți dobândi și fără compromis.
 Și mă întreb cum sunt văzuți de alții? Sau își aleg doar anturaje și medii sociale în care toată lumea o practică, deci s-a cutuminizat, e ok ..pentru că simplu, o curvă în bordel niciodată nu va ieși în evidență.
Moralitatea este o virtute care presupune acceptarea fatului că deși tu pornești de la start, altii și-au luat un avans de doi metrii și cu toate acestea să fi împăcat cu tine însuți, pentru că în fiecare seară în oglindă ai rămas totuși același.

Si totuși va rămâne o întrebare..  care e prețul tău?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu