duminică, 11 octombrie 2015

Când ai făcut tu ultima data "un bine" unui necunoscut?

Vei spune ca ai dat poate bani la cersetori, cel putin acesta e cel mai comun ajutor.
Dar eu iti propun niste variante in care in mod deplin poti spune ca i-ai fost de ajutor cuiva
1. Cred ca cel mai mare bine pe care il poti face cuiva este sa il inveti o meserie. De ce? Pentru ca ii asiguri painea pentru tot restul vietii sale. Alegi o persoana care ar vrea sa stie ceea ce deja tu stapanesti foarte bine, iti rupi din timpul tau liber si ii explici tot ce se poate pentru a deveni mai bun. Pe langa faptul ca te simti bine sa fi util cuiva, poti sa descoperi lucruri noi si interesante despre meseria pe care o ai de ani si de care esti poate putin plictisit.
2.O alta variata de ajutor este sa iti iei in vizor o familie cu copii multi ce nu prea au posibilitati financiare si sa le oferi cadouri. Biserica Catolica de exemplu tine o evidenta al acestor familii in comunitatea din Bucovina si le ofera de Craciun o cutie mare primita de la o familie din Germania in care gasesti de la sampon, cafea, paste, hainute, ciocolata, zahar vanilat, carioci pana la conserve sau crema de maini. Regula campaniei spune ca familia din Romania sa trimita inapoi celor ce i-au ajutat o scrisoare cu o fotografie cu intreaga familie in semn de recunostinta. Crede-ma oricat de multi bani ai avea nu ai refuza nici tu o cafea buna nemteasca sau niste Haribo de la mama lui. Asa ca foloseste-ti imaginatia. Te uiti la vecinii din bloc, la colegii de munca sau la cei de pe strada. Important e sa nu ii cunosti si sa nu ai nici un motiv sa ii ajuti. Efectul este garantat.
4. Daca ti se pare dificil ce iti spun, atunci apeleaza la campanii umanitare despre care sti ca sunt reale si chiar au ca si scop sa ajute pe altii. Campania Doneaza o jucarie organizata in Bucovina aduna bunuril pentru peste 1000 de copii in preajma Craciunului. Este important sa te informezi despre anumite aspecte cand alegi sa donezi unei organizatii: strang si sume de bani sau isi tin procent din donatia ta? Sunt multe asa zise ONG-uri care spun ca ajuta un om bolnav, dar defapt doar 20% din donatia ta ajunge la el. Eu personal sunt adepta lucrurilor fixe si sigure. Prefer sa aduc o cutie de ciocolate decat sa ofer 20 de lei.

3. As sugera in loc sa dai 5 lei cand vine un copil sa iti cerseasca, mai bine sa cumperi o cutie mare de bomboane la vrac de exemplu, si sa oferi dulciuri. In acest fel esti sigur ca se foloseste el si nu altcineva de pomana ta.
Știai ca dacă faci o fapta buna te simți mai bine? Acumulezi energie pozitiva!
La fel de adevărat cum, daca faci răutăți corpul se umple de stres, nervi și energie negativa!
Noi suntem obișnuiți sa ajutam pe cei ce îi iubim..și mai rar sau deloc pe cei fata de care nu ne leagă nimic pentru asociem binele cu serviciu contra serviciu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu