duminică, 8 decembrie 2013

Iau ce merit sau ce primesc?

Sti sentimentul ala cand NIMIC nu mai conteaza in afara de dorinta ta, de scopul tau, de gandul tau!
..gandul acela pe care il tii strans, strans de frica ca ti-ar putea disparea din brate? Il iei asupra ta ..usor, ii adulmeci formele, ii masori puterea, ii inveti obiceiurile, ii exploatezi calitatile, evaluezi si dezvolti potentialul.. Treci peste cele 99% din imperfectiuni, ignori gradul de risc si iti repeti obsesiv ca 1% de potential  e suficient.. daca exista multa ambitie, tu poti ajunge oriunde vrei!
E situatia in care te visezi cu ochii deschisi pe un sezlong in Ibiza, situatia in care te afli pe podiumul mult dorit si in aplauzele tuturor esti numit -cel mai bun, situatia in care pasiunea cea mai mare a ta este recunoscuta si admirata sincer chiar si de concurenta, intr-un cuvant e momentul in care TU REALIZEZI CA POTI ORICE. Imi provoaca dependenta oamenii ambitiosi pt. ca sunt atat de putini care sa manance pamantul, sa suporte ignoranta celorlalti in visul lor, prea multi care prefera sa se primeasca ce li se da si prea putini care sa munceasca pentru mai mult. Prea multi care traiesc in ignoranta unei relatii de cuplu de minciuna din frica pentru singuratate si prea putini care sa iti spuna in fata ce cred si ce doresc despre celalalt nu pt. a jigni ci tocmai din prea mult respect si dragoste. Tacerea in cuplu si ignorarea unor probleme evidente sunt o dovada clara a faptului ca nu mai iubesti. Iubirea e o activitate constanta de investitie, cunoastere si evoluare, iar tratarea lucrurilor cu indiferenta sunt o dovada acerba de parsivitate si superficialitate.
Cu cat sti mai bine ce vrei si cat meriti cu atat mai greu iti e sa faci compromisuri.  Unii spun ca pentru a câștiga pretuirea unui om trebuie in primul rand sa il lauzi. Spune-mi tu  mie unde ai vazut tu un adevarat invingator mulțumit cu el însuși?  Pai nu exact " lauda" duce catre complezenta, stagnare si implicit in timp involutie?
Stiu ca e greu sa accepti cand iti spun ca " poți mai mult" , e greu pentru ca tu știi deja asta, iar sa te lovești de adevăr fortat fiind, nu e tocmai ușor de digerat. De aceea,  unii aleg sa se asocieze cu cei "mai mici decât ei", cu cei ce ii accepta asa cum sunt, ii gâdila zilnic si le fac toate poftele. Normal. E mai frumos sa trăiești intr-un vis roz decât sa te lupti cu realitatea gri in care toata lumea ar profita de pe urma cuiva doar..doar sa mai castige cateva sutimi de la START. Prefer sa imi fie acum greu decat sa ma trezesc mai tarziu cand prea putine se vor mai putea repara. Mi s-a spus ca cer prea mult. Intr-adevar! Dar niciodata cuiva de la care stiam ca nu poate.

Stiu ca performanta o poti face doar traind in prezent. Evaluand obiectiv ceea ce ai si ceea ce vrei.
S-ar spune ca e riscant sa investești toata energia in ceva si atunci cand nu depinde doar de tine. Contrazic. Indiferent, daca sunt singura care acord credibilitate , respect si energie totala unei idioțenii,  ce se dovedește un eșec total, vreau ca la final cand trag linie
Sa nu am ce sa imi reprosez!
Doar perseverand cu aceeasi pasiune exuberanta vei putea realiza si savura succesul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu