luni, 3 februarie 2014

Reversul medaliei

In aparenta un video banal de 9 min., in realitate reprezinta un moment special din viata unui om care si-a atins un scop, un vis adulmecat prin toti porii intr-o perioada de pregatire continua. Admir oamenii care nu au o limita,o  varsta, durere de cap, pofte, asteptari inutile si cel mai pretios ...reusesc sa se ridice si sa incerce din nou si din nou, desi  pierd de 10 ori  sau 10 ani pana la ziua in care vor atinge punctul suprem! In ziua de astazi un barbat nu mai are incredere in femei si le vede pe toate la fel pt. ca avut ghinionul sa dea intr-o zi cu soare peste o idioata, un tanar renunta la cariera mult dorita pt. ca, din lene nu si-a dedicat un an din viata lui doar invatatului; un barbat alege sa se complaca cu un job la negru pt. ca ''a incerca mai mult ''presupune si anumite eforturi, precum o calificare in munca sau un protest ce vizeaza incalcarea drepturilor sale..toate sunt niste realitati. Oameni care incearca o data. esueaza si apoi renunta!
Dar CUM AR FI SA LUPTI 10 ANI PT UN VIS si sa ai acelasi entuziasm strengaresc, aceeasi putere de munca si aceeasi perseventa pt. O MEDALIE? Pana la urma pentru muritorii de rand o medalie este o bucata de metal pe care unii o aseaza frumos in biblioteca for the rest of their life, dupa care GAME OVER.
Pentru un sportiv, medalia reprezinta confirmarea faptului ca e cel mai bun...ca nimic in lumea asta nu il poate atinge, ca toata munca depusa, toate eforturile si sacrificiile ii sunt rasplatite prin recunoastere. Tind sa cred ca in mintea lui e creata cu totul aparte; e nascut astfel. El stie dintoteauna ca e cel mai bun, dar factorii externi il pot distrage de punctul zero, de forma maxima. Asa incat FAMILIA, PRIETENI, RELATII DE IUBIRE,  CAFENELE, VACANTE, elemente ravnite de noi restu, sunt adevarati dusmani pentru cel ce traieste pentru un singur scop ''a fi cel mai bun''. Sacrifiicile sunt completate cu faptul ca dupa obtinerea sau nu a medaliei trebuie sa o iei de la zero!!
Iar zero+fara experienta intr-un alt job+fara un alt vis+fara familie+35 ani ...dar fericit
reprezinta trocul cel mai dur facut pentru un vis!


                              ..si totusi, NIMIC NU SE COMPARA CU a fi cel mai bun...


P.S.

Iubita mea prietena, Paval Ana-Maria, iti multumesc pt. lectiile de ambitie pe care mi le dai zilnic! :)
si promit sa vin la Rio cu tine!

https://www.youtube.com/watch?v=-d-11Lx9FmI&feature=youtube_gdata_player

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu